Our Story

Are you Qurios?

Welkom bij Qurios, een betrekkelijk jong merk maar met grote dromen. Toch willen we eigenlijk maar één ding: Een plek creëren voor je vakantie waar je herinneringen voor het leven kunt maken.

Bij Qurios geen toeters en bellen; veel liever vertellen we je het verhaal van de wereld om je heen. We zorgen er voor dat je die weer opnieuw kunt ontdekken met al je zintuigen. Want de wereld die er al is, is prachtig.

Een van de belangrijkste waarden van Qurios is wat ons betreft: altijd nieuwsgierig blijven. Dat geeft ons richting aan wat we doen. Door onszelf uit te dagen en te werken vanuit nieuwsgierigheid komen we dichter bij het kloppend hart van onze organisatie. Dat bracht ons tot hier en laat ons vooruitkijken naar de toekomst.

Share the simple things in life

De kern van het leven gaat volgens ons om het genieten van de kleine momenten. Momenten die we soms vergeten, maar die we juiste moeten koesteren omdat ze ver afstaan van de dagelijkse beslommeringen die we allemaal maar al te goed kennen.

Om tot die kern te komen helpt het om even in een andere wereld te stappen. Om op een plek zijn waar je niet alleen tot jezelf komt, maar ook echt tot elkaar. We dagen je uit om constant nieuwsgierig te zijn. Daardoor kun je een nieuwe wereld ervaren die er eigenlijk al is.

Ontdekken doe je door je te verwonderen over alles om je heen en door extra aandacht te geven aan wat je ziet, voelt, hoort en proeft. Door het op jouw beurt te delen verras je andere mensen en creëer je een bedding waar je samen kunt genieten van de simpele dingen in het leven. Herinneringen maken voor het leven.

Aandacht

Qurios waarden zitten verstopt in alles wat we doen. Dat doen we op een subtiele manier, zonder te schreeuwen. We dagen je immers uit om te ontdekken! Deze waarden zijn onze brand values die we overal doorvoeren. Een cliché is niet voor niets een cliché dus we gooien hem er gewoon in: Alles draait om aandacht.

En dan bedoelen we aandacht met een hoofdletter A. Echte Aandacht voor je gasten en voor je collega’s. Aandacht voor lokale ondernemers en bewoners van de streek. Kortom, aandacht voor de hele omgeving.

Geen ingestudeerde toneelstukjes, bedacht door de verkopers van een Brandstore, die achter hun balie vandaan komen om je tasje met aankopen te overhandigen.

Wel de Qurios-service die zich kenmerkt door interesse en persoonlijke aandacht die passen bij onze merkwaarden. Service die wordt vertegenwoordigd door onze mensen die ervoor zorgen dat wij onze beloften waarmaken. Ze bieden graag vandaag al de service die je morgen van ons verwacht.

Bij Qurios geloven we erin dat je terug krijgt wat je geeft. En als die aandacht oprecht is, dan hou je dat heel lang vol.

Het zijn de kleine dingen die we belangrijk vinden. Dat betekent ook: groen zijn, keuzes maken die het milieu niet belasten en bereid zijn een eerlijke prijs te betalen aan leveranciers. Door samen te werken met zoveel mogelijk lokale partijen, profiteert de omgeving ook mee van de opening van nieuwe Qurios parken.

We prikkelen de zintuigen van onze gasten. Dat doen we in onze cottages maar we nemen je ook mee naar buiten voor bijzondere activiteiten die passend zijn bij de omgeving. Dus we gaan mosselen zoeken in Zeeland, karten in Zandvoort en wild koken in bourgondisch Limburg.

Bewust inrichten

Qurios kiest ervoor om in te zetten op duurzaamheid en eerlijke productie. Daarom zijn we constant alert op hoe en wat we inkopen en gebruiken.

We kopen nooit ‘zomaar’ ergens in. We vinden het belangrijk waar het materiaal vandaan komt, of het materiaal duurzaam is en door wie het wordt gemaakt. Daarom heeft het onze voorkeur om te werken met artikelen die in Europa zijn geproduceerd, of in Nederland als dat ook mogelijk is. Eerlijke producten kenmerken zich door een erkend keurmerk of doordat er voldoende transparantie wordt gegeven over het productieproces. Het liefst kijken we zelf nog even mee in de keuken, dus hoe lokaler, hoe beter.

Qurios en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Qurios is zelf ook graag transparant over haar ondernemen. Daarom gebruiken wij de normen van Green Key als gids op ons pad naar ondernemen met oog voor mens en milieu. Green Key is een internationaal erkend duurzaamheidskeurmerk voor bedrijven in de recreatie. De Green Key normering is gekoppeld aan de Sustainable Development Goals 2015-2030 van de Verenigde Naties. De normen worden daarom elke drie jaar aangescherpt om deze doelen te kunnen behalen. De structuur van Green Key geeft normen en richtlijnen voor alle facetten van onze onderneming waaronder: Management, Communicatie, Maatschappelijke betrokkenheid, Waterbesparing, Reiniging, Afval, Energie, Bouwen en Groen, Mobiliteit, Eten en Drinken, Inkoop beleid en Textiel. Al onze parken dragen het gouden Green Key keurmerk. En daar zijn we trots op.