Qurios Loves Recycling

Stoelen

Bij Qurios zijn we er trots op dat we een aantal van de mooiste plekjes van moeder natuur in bruikleen hebben om te delen met onze gasten. De keuzes voor onze inrichting die we nu maken zijn in alle opzichten belangrijk voor later.

Voor de aankleding van het terras van onze brasserie kozen we voor stoelen van het Deense merk ‘Mater’. Ze zijn gemaakt van afgedankte visnetten en plastic uit de oceaan. Deze innovatieve oplossing draagt bij aan het voorkomen van vervuiling van onze oceanen.

Duurzame vloeren

Zand, zand en nog eens zand in Zandvoort! Een goede vloer moet bij Qurios best aan heel veel eisen voldoen. Voor Zandvoort hebben we gekozen voor een unieke vloer van Marmoleum.

Deze vloeren van Forbo zijn duurzaam ontworpen: alle materialen in deze vloer zijn na hun leven in onze cottages weer volledig te gebruiken voor een nieuw product. Niks afval, gewoon recyclen.

Gerecyclede stoelen & tafels

In de Coffeecottage en in onze brasserie staan tafels van meubelmaker Sam Berghuis. Sam maakt al jaren tafels van hergebruikt hout. Wat voor de één waardeloos afval is, is voor hem prima grondstof voor een uniek product.

Bij een bijzondere tafel hoort een bijzondere stoel en dat is de ‘Gubi Beetle’. Italiaans design met al het goede uit Scandinavië. ‘Beetle for life’ is een programma waarbij de schil van de stoel keer op keer hergebruikt kan worden. Zowel de stof als het schuim kunnen worden vervangen en hergebruikt.