11 Things To Do

Het Zwanenwater

Kijk je ogen uit in dit prachtige natuurgebied van maar liefst meer dan 600 hectare. Je vindt er 450 soorten planten en meer dan 900 verschillende soorten paddenstoelen. Dit prachtige natuurgebied heeft 3 wandelroutes die geschikt zijn voor jong en oud. Trek de natuur in met de hele familie!

Juttersmuseum Callantsoog

Kom griezelen en lachen in het Juttersmuseum in Callantsoog. Vang scheppen, laat strandballen bewegen, test je reactievermogen en je intelligentie, kraak de geheime code en help meeuwen vliegen. Verbaas je in dit leuke museum over de gekste dingen die de strandjutter ooit gevonden heeft.

Land van Fluwel speelparadijs

Op een kleine 10 kilometer van het park vind je een van de leukste speelparadijzen in de mooie natuur van Noord-Holland. Bij Land van Fluwel is er voor iedereen wat te doen. Ook voor de allerkleinsten is er een speelplaats. Zin om even al je energie kwijt te kunnen en op avontuur te gaan? Dan is dit het perfecte uitje voor het hele gezin.

Blanckendaell Park

Aapjes, zebra’s, vogels en giraffen: in het Blanckendaellpark vind je meer dan 70 diersoorten van over de hele wereld. Je vindt er ook een grote speeltuin met draaimolen, een parktreintje, een Hollands boerenmuseum en een restaurant. Een heerlijk dagje dieren kijken!

Museumboerderij ‘Tante Jaantje’

Wil je alles leren over de dorpshistorie van Callantsoog? Bezoek dan Museum Boerderij ‘Tante Jaantje’. Hier kun je beleven hoe het leven in het dorp er vroeger uit zag. De vrijwilligers die in het museum werken willen je alles laten zien en er zijn verschillende tentoonstellingen. Leuk voor het hele gezin.

Schoorl

Het dorpje Schoorl is echt een aanrader om te bekijken. Het is maar een klein stukje rijden met de auto vanaf Callantsoog, maar we raden aan om met de fiets te gaan. Je wordt dan getrakteerd op een van de mooiste fietsroutes door de duinen en je komt langs de kustplaats Petten aan Zee. Vlakbij het centrum vind je de zogenoemde Klimduin, met vijftig meter hoogte een onverslaanbare attractie voor kleine kinderen.

Struinen door de duinen

Het water en de duinen bieden eindeloze (sport)mogelijkheden, van surfen tot mountainbiken en van vaartochtjes tot wandeluitjes. Met prachtige duinroutes en het betoverende uitzicht op de velden in de polder valt er genoeg te zien!

Escape on Tour

Puzzels oplossen, opdrachten doen, fietsen en cultuur snuiven. Hoe creatief zijn jij en je teamgenoten en kunnen jullie goed samenwerken? Escape on Tour biedt een prachtige fietsroute van 10 kilometer. Fiets langs de mooiste plekken van Callantsoog, waar opdrachten en puzzels klaarliggen om opgelost te worden.

Strandzeilen/ Kiten

Even heerlijk uitwaaien op het strand, maar toch sportief bezig zijn: pak snelheid met de wind en ga strandzeilen. Liever wel lekker het water in en het avontuur aangaan? Pak dan je kite en vlieg over de golven heen. Nog geen ervaren kitesurfer of doe je liever wat anders? Neem dan contact op met de surfschool van Callantsoog voor de mogelijkheden, want kitesurfen is goed te leren.

Fort Kijkduin Den Helder

Treed in de voetsporen van Napoleon en bezoek het spannendste fort van Nederland. Leer alles over de geschiedenis van het fort in het museum of ga onder water in de doorlooptunnel en kijk je ogen uit in het aquarium.

Callantsoog te paard

Met je paard over het strand, lekker met je haren in de wind en genieten van het eindeloze uitzicht over de zee. Dat klinkt toch als muziek in je oren? Ook als beginnend ruiter kun je genieten van het prachtige Callantsoog te paard. Informeer bij Manege Noot naar de mogelijkheden.