Events in Callantsoog

De X-Run

Strand, trap op, trap af, gras, asfalt, brug op, brug af, de duinen in en vooral genieten van de mooie omgeving. De X-Run is voor de hardlopers onder ons. Het gehele parcours kun je hardlopend afleggen. Er zijn verschillende afstanden en speciaal voor de kinderen is er ook een X-Run Kids. Het parcours start en finisht op het Dorpsplein van Callantsoog.

x-callantsoog.nl

Oog op Pop

Eén van de activiteiten die elk jaar terugkomt in Callantsoog is ‘Oog op Pop’. Vier dagen lang staat er een feesttent op het Dorpsplein, waar je dagelijks kan genieten van de leukste livemuziek.

http://redbullmegaloopchallenge.com

Marinedagen Den Helder

Vanaf de kades en de aangemeerde schepen kun je zien hoe het Korps Mariniers te werk gaat, een gekaapt schip bevrijdt en een counter-drugsoperatie uitvoert. Er is enorm veel te zien en het is leuk voor jong en oud.

defensie.nl/onderwerpen/marinedagen

Nachtmarkt Kolhorn

Een van de mooiste dorpjes van Noord-Holland is het vissersdorp Kolhorn. Langs de dijk van het dorp zijn uitkijkposten gemaakt voor een mooi uitzicht over de polder. Wie Kolhorn in de zomer bezoekt mag zeker de drie Nachtmarkten niet missen. Als een lang lint door het hele dorp staan er 250 marktkramen opgesteld, die als het donker wordt sprookjesachtig zijn verlicht.

https://www.nachtmarkt-kolhorn.nl

Westfriese Folklore Schagen

Keer terug in de tijd tijdens de 10 Westfriese Folklore-donderdagen. Deze donderdagen staan in het teken van onder andere het leven, werken en kleden anno 1910.

westfriesefolklore.nl

Noord-Hollands Oldtimer festival

Kom naar het Oldtimer festival en zie de Oldtimers zoals ze nu niet meer gemaakt worden. Speciaal voor de kinderen hebben de kartbaan en de ouderwetse kop van jut een plekje in de hal gekregen. Dit alles bij elkaar opgeteld maakt het een heel leuk dagje uit.

oldtimerfestival.nl

Bloemencorso Winkel

Op een klein half uurtje rijden vanuit Callantsoog vind je het bloemencorso in Winkel. Dit is een indrukwekkend evenement dat je niet snel vergeet. Voor het versieren van de praalwagens worden uiteraard de beroemde bloemen uit Callantsoog gebruikt.

hollandbovenamsterdam.com