Get Active in Callantsoog

Het strand, de zee, de duinen: Noord-Holland is een geweldige bestemming voor actieve mensen. Trotseer de golven op een surfplank, laat je vlieger op of ga lekker mountainbiken in de duinen.

Uitwaaien op het water


Beleef de natuur van de West-Friese polders en ga eens een dagje het water op. Zo ervaar je de natuur en de stilte op z’n best. Kies je eigen knooppunten en bepaal zo zelf de route met je kano of sloep. Of heb je al eens aan een ouderwetse trekschuit gedacht? In Hoorn of Enkhuizen vind je meerdere adressen om een leuke tocht te boeken.

Golfsurfen


Leuk om naar te kijken, nog leuker om te doen! Surfschool Callantsoog geeft surflessen aan zowel beginners als gevorderden. Loop gewoon even langs voor informatie.

Vroege vogels


De twee grootse duinmeren van Europa liggen bij Callantsoog. Samen vormen ze het Zwanenwater. Eromheen vind je een gevarieerd landschap van met heide, riet en duingrassen en je wandelt over glooiende lage duinen van stuifzand. Er zijn diverse uitkijkpunten en vogelspotplekken. Prachtig om te doen bij het ochtendgloren.

In galop!


Net als in de film: met je paard door de branding, wapperende manen en een ultiem gevoel van vrijheid. Ga in galop langs het strand van Callantsoog. Heb je nog nooit gereden? Geen probleem: informeer bij Manege Noot naar de verschillende mogelijkheden.

manegenoot.nl

MTB-route Schoorlse Duinen


Rondom de duinen in Schoorl is het een paradijs voor mountainbikers. Hoge duinen, singletrails, de hei en hier en daar mul zand. Het parcours van 15 kilometer lang is gevarieerd en een uitdaging voor de ervaren mountainbiker! Het startpunt van de route bevindt zich aan de Postweg 2 in Schoorl.

Vliegeren

Aan zee waait het vaak, er is genoeg ruimte, dus het is een prachtplek om te vliegeren. Op zomerse dagen zijn er vaak demonstraties en in mei is er zelfs een vliegerfestival. Vergeet dus niet om zelf ook je vlieger mee te nemen.