Stijlvol & Praktisch

"Een goed vakantiehuis voelt als een tijdelijk thuis"

Als je rondkijkt in een cottage bij Qurios, dan zie je in het interieur steevast de hand van Arno van den Berg van RH Interieurs. Arno verzorgt al sinds jaar en dag het interieurontwerp voor Qurios.

“De uitdaging is om mensen te verrassen als ze een ruimte binnenkomen. Natuurlijk is er een concept dat de basis vormt voor een inrichting. Dat concept ontwikkelen we door goed om ons heen te kijken.

De belangrijkste elementen uit de omgeving nemen we dan mee. Zo bepalen we de sfeer en die vertalen we door naar de juiste meubelstukken en accessoires.”

"We maken veel meubels zelf, of we werken met bestaande collecties die we aanpassen voor Qurios. Daardoor staan de cottages vol met unieke meubels.”

Stijlvol en praktisch

Stijlvol en praktisch “We worden al vroeg bij het project betrokken, eigenlijk al in de ontwerpfase van de cottages. Die ontwerpfase is geweldig. Niets is onmogelijk, want bij de eerste ideeën willen we onszelf niet beperken. Vervolgens testen we alle ideeën: het moet wel goed werken in de praktijk.

De materiaalkeuze is van groot belang. Niet alleen de kwaliteit is belangrijk, maar het moet ook veilig zijn voor de gasten. Voor veelvuldig gebruik in een cottage kies je voor andere materialen dan thuis. Daarom maken we ook veel meubels zelf, of we werken met bestaande collecties die we aanpassen voor Qurios. Daardoor staan de cottages vol met unieke meubels.”

Lokale samenwerking

Vlak naast het park in Callantsoog zit een heel leuk familiebedrijf, ‘De Bleeslat’. Hier maken ze allerlei prachtige Hollandse natuurproducten voor om het huis. Met De Bleeslat hebben we een ontwerp gemaakt voor de overdekte veranda van één van de ‘story cottages’, Hollandse Kost. Het is nu een prachtige robuuste zithoek waar het heerlijke toeven is.

Maar ook op het terras van de brasserie staan nu stoere statafels waar je echt niet omheen kunt. Die robuustheid komt hier echt goed tot zijn recht. De werkplaats van trotse makers Buïn en Eric Griek zit ook hier aan de Duinweg. Die inzet van twee kanten om er samen iets moois van te willen maken waar de omgeving trots op is, dat maakt het verschil voor mij. De samenwerking is dan ook veel leuker. En op de koop toe sparen we bovendien enorm veel kilometers door lokaal te werken.

De ideale woning van Arno

“Mijn ideale woning is er een met een bepaalde eenvoud. Dat maakt denk ik dat gasten zich snel op hun gemak voelen. Bij Qurios Zandvoort werken we bijvoorbeeld met echte planten. Thuis is groen de normaalste zaak van de wereld, maar in een vakantiepark is dat uniek. Dat zorgt ervoor dat het voelt als een tijdelijk thuis.”