Qurios Loves Recycling

"Voor ons zit de schoonheid van het leven ‘m in de kleine dingen. Dingen waar je normaal niet zo snel aan denkt omdat je in beslag genomen wordt door alle dagelijks beslommeringen."

Waarom doen we wat we doen? Dat mag je ons altijd vragen. Dat doen wij bij Qurios zelf ook.

Wij werken met onze partners vanuit wederzijdse betrokkenheid. Dat helpt ons om samen de sleutel te vinden naar een duurzame toekomst. Naar een wereld waarin we goed zijn voor de natuur, eerlijk delen en gelijke kansen creëren voor iedereen.

Nieuwsgierige mensen maken de wereld mooier

In een wereld die steeds digitaler wordt, is het soms gewoon fijn om papier in je handen te hebben. Zoals dit magazine bijvoorbeeld. Maar papier ontstaat niet zomaar. Er zit ook een industrie achter die vervuilend werkt, bossen kapt en niet goed past bij hoe wij onze planeet graag behandelen.

Daarom waren we benieuwd of het beter kon. Zo kwamen we via drukkerij SpringerUit terecht bij papiermaker Lessebo. Een familiebedrijf dat al 300 jaar papier maakt in de Zweedse bossen. Niet echt in de buurt, maar wel de meest klimaatvriendelijke papiermaker ter wereld. En daarom past het goed bij ons.

Cradle to Cradle

Lessebo produceert geen afval, gebruikt energie uit 100% hernieuwbare bronnen, en loost alleen water dat volledig gefilterd is en dus helemaal schoon.

Lessebo reduceert daarmee de CO2-uitstoot met 97.3%. Daarmee verdienden ze als enige papierproducent te wereld het

Cradle to Cradle Gold-certificaat: een bewijs van duurzaamheid en circulaire productie. Cradle to Cradle gaat over het hernieuwen van bronnen. Zodat bijvoorbeeld papierproductie niet alleen minder slecht is voor het milieu, maar zelfs goed. Zo zorgt Lessebo dat er meer bomen geplant worden dan gekapt voor de papierproductie. Dat noemen we eco-effectief en dat is geweldig.