Simple things: aandacht voor elkaar kost niets.

Dennis ter Beek is de rots in de branding voor alle Quriosparken. Alweer 13 jaar geleden maakte hij als weekendhulp kennis met de recreatie. Helemaal zijn wereld, ontdekte hij al snel, en hij wil dan ook niets anders meer.

Het managen van vijf Quriosparken is een serieuze taak. De parken vragen 365 dagen per jaar zijn volle aandacht. Maar de echte liefde voor het vak zit ‘m vooral in de aandacht die hij voor zijn gasten heeft.

“De energie die ik nodig heb om mijn werk elke dag met overtuiging te doen, krijg ik van gasten die met een glimlach naar huis gaan.”

“Als ik zelf op vakantie ga, dan reis ik graag rond en doe ik veel verschillende plekken aan. Daarom heb ik bijvoorbeeld eens een cruise gemaakt door het Caribisch gebied. Ik haal veel inspiratie voor mijn werk uit zo’n reis, door de afwisseling en excellente service.

Maar ik heb ook weleens backpackreizen door Azië gemaakt. Je bent dan veel meer op jezelf aangewezen natuurlijk, daar geniet ik dan net zo van. Dan ontstaat juist ruimte om ook de kleine dingen in het leven op waarde te kunnen schatten.

‘Share the simple things in life’ betekent voor mij vooral aandacht hebben voor elkaar. Ik ben altijd gewoon mezelf, maar ik probeer me ook te verplaatsen in iemand anders. Met een luisterend oor kun je al snel ontdekken waarmee je iemand blij kunt maken. En aandacht voor elkaar kost niets, het is niet in geld uit te drukken. Iets wat voor mij een kleine moeite is, kan heel belangrijk zijn voor iemand anders. Dat inzicht probeer ik ook mee te geven aan de Quriosteams op de parken.”

“Ik hoop dat mijn gasten hier herinneringen kunnen maken voor het leven”

Nieuwsgierig zijn is een goede eigenschap

“Ik ben trots op de parken van Qurios en vind het leuk om steeds opnieuw te zoeken naar verbinding tussen het park en de mensen die in de omgeving wonen en werken. Hierdoor ontdekken we bij Qurios steeds nieuwe dingen, en dat verhaal vertellen we dan weer door aan onze gasten. We moedigen aan om nieuwsgierig te zijn, dat is een goede eigenschap.

Zelf vind ik het verhaal van het ontstaan van Callantsoog wel fascinerend. Het thema ‘Natte voeten’ is mijn favoriet. Wij Nederlanders zijn enorm goed in het creëren van oplossingen voor het water. Dat begon eeuwen geleden al en als je hier nu de duinen ziet, denk je daar onbewust telkens weer over na. Want waar zouden wij als Roompot Group staan zonder de deltawerken?”

Het perfecte plaatje

“Mijn favoriete plek op dit park is eigenlijk een beetje een vreemde. Het is boven in ons centrumgebouw. Daar heb je mooi zicht op die imponerende duintop, en is er altijd die weidse blik die rustgevend is en zo kenmerkend voor deze omgeving. Van daaruit zie ik ook alle lodges en de mensen die daar vakantie vieren. Dat is voor mij het perfecte plaatje. Ik hoop dat mijn gasten hier herinneringen kunnen maken voor het leven.”