Share the simple things in life

Qurios startte in 2016 met het eerste park in Bloemendaal aan Zee. Inmiddels is er ook park geopend op Ameland, in Zandvoort, Callantsoog en aan het Grevelingenstrand. Op 1 september openen we ons nieuwe park in Gulpen.

Qurios geeft bungalowpark Euverem een nieuw gezicht

Op de plek van bungalowpark Euverem staat een heel nieuw vakantiepark. Up-to date verblijven met excellente service in een Limburgs jasje bieden de toekomstige gasten een ultieme vakantiebeleving. Het uitzicht over het Limburgse heuvellandschap is betoverend. Wie weinig nachtrust behoeft boekt hier dan ook een Hilltop Lodge die vanuit de slaapkamer het hele gebied overziet. Gasten van buitenaf kunnen hier ook van meegenieten vanaf het dakterras van de brasserie.

185 accommodaties

en 1040 bedden

Op het park (9,9 hectare) staan 185 vakantiewoningen verdeeld over 3 gebieden die refereren aan de drie verschillende thema's!

Bourgondisch

On Nederlands Mooi

Bezinning

Met z'n tweetjes of met de hele familie

Even ontspannen met z'n tweetjes kan in de cozy ingerichte storycottage bezining. Uitkijkend over de aardappelvelden verdwijn je daar 's avonds in je eigen jacuzzi. Voor de hele familie of je vriendenclub is er de Circle lodge die met vijf slaapkamers en drie badkamers ruimte biedt aan wel 10 personen. Alle overige woningen zijn 4, 6 of 8 persoons.

Groen, Groener...

InLeisure ontwikkelde voor Roompot een heel nieuw vakantiepark waarvoor de natuur niet hoeft te wijken. Er zijn drie keer zoveel bomen geplant dan er zijn gerooid. Uniek is hier dat de bomen die zijn gerooid allemaal zijn gebruikt voor de aankleding en het meubilair van het nieuwe park. Zo is er een levensgrote scheidingswand in de brasserie gemaakt volgens het concept van “Hout van je Stad” dat voor Qurios al eerder werd toegepast in Zandvoort. Geen houtsnipper gaat verloren.

...GROENST

Beschermde diersoorten:

Qurios Gulpen biedt ook een prachtig onderkomen voor dassen en vleermuizen. Zij wonen hier tenslotte het langst. Tijdens de bouw van het park werd om de dassenburcht heen gebouwd. De burcht is te bewonderen op het park en maakt deel uit van de Are you Qurios tour speciaal voor kinderen.

Vleermuizen zoeken beschutting in kleine gaten en huisden ook al in de spouwmuren van de oude vakantiewoningen. Voor deze zeer nuttige zoogdieren zijn nog voor de sloop begon vleermuiskasten geplaatst die in eerste instantie een tijdelijk karakter hadden. Uiteindelijk is besloten de kasten onderdeel te laten zijn van het park. De architect heeft alle nieuwe woningen voorzien van kleine uitsparingen. De vleermuizen hebben ook die nieuwe gastenverblijven ondertussen al gevonden.

Groene daken en echte planten

Een groen dak houdt in de zomer veel van de warmte van de zon tegen. Andersom houdt het in de winter de warmte vast. Maar op deze toch al hemelse plek is het ook DE manier om de belevingswaarde van het prachtige panorama niet te verstoren. Qurios heeft sowieso wel iets met groen. Buiten halen we naar binnen want bij Qurios Gulpen staan in alle woningen echte grote planten.

Biodiversiteit en fruitroute

Door de landschapsarchitect is een uitgebreid groenplan opgesteld om het ecologisch evenwicht in balans te houden en de biodiversiteit verder te stimuleren. Bomen, planten en bloemen zijn met zorg geselecteerd. Op de koop toe is voor de gasten ook een mooie fruitroute aangelegd op het park.

All Electric is het uitgangspunt

In het concept voor Qurios Gulpen, stond een heel gasloos vakantiepark. Hier in Zuid-Limburg kon dat voor het eerst ook echt worden uitgevoerd. In een aantal regio’s is de vraag naar elektra groter dan het stroomnetwerk kan leveren. Maar daar is in Limburg gelukkig geen sprake van.

Prefab en Houtskeletbouw

Alle woningen van Qurios Gulpen zijn Prefab gebouwd. Dit past in de duurzame visie van InLeisure. Het zorgt ervoor dat er geen onnodige CO2 kilometers naar de bouwplaats gemaakt worden. Het hout dat wordt gebruikt voor de woningen draagt een erkend milieukeurmerk en heeft een hoge isolerende waarde.

Green Key Gold

Green Key is een internationaal erkend keurmerk voor de recreatiesector. De eisen waaraan een park moet voldoen om het keurmerk te mogen dragen, zijn gekoppeld aan de “sustainable development Goals” van de verenigde naties. De normen vragen veel meer van Qurios dan alleen wettelijk is bepaald. Alle Quriosparken zijn gecertifieerd op het hoogste niveau: Goud. Dat houdt in dat er aan meer dan 80 verschillende eisen moet worden voldaan op het gebied van bouwen, groen, management en operationele zaken. Een park moet na certificering ook blijven inspelen op trends en ontwikkelingen. De normen van Green Key worden daarom elke drie aangescherpt. Zo blijven Quriosparken ook op dit vlak steeds meegroeien.

Qurios startte in 2016 met het eerste park in Bloemendaal aan Zee. Inmiddels is er ook park geopend op Ameland, in Zandvoort, Callantsoog en aan het Grevelingenstrand. Op 1 september opent het nieuwe park in Gulpen.

Share the simple things in life

Tijd en ruimte om te genieten van de kleine dingen in het leven. Dat is wat Qurios belangrijk vindt in de beleving van de gasten. Maar ook in de eigen organisatie en in samenwerking met partners. “We kijken naar de dingen die er al zijn, maar die je opnieuw kunt ontdekken. Ontdekken met al je zintuigen”.

Simply Qurios

Waar Qurios op de parken kiest voor rust, ruimte en eenvoud, gaat de service net even een stapje verder. Standaard opgemaakte bedden, de eindschoonmaak is altijd inbegrepen en de koffie is van Nespresso. Er is een handige app waarmee gasten eten uit de brasserie kunnen laten afleveren in hun cottage. Maar eigenlijk nog belangrijker: in de beoordelingen van gasten ontvangt Qurios de hoogste score voor attente en vriendelijke medewerkers.

Over Roompot

Qurios Gulpen is het zesde park van Qurios onder de Roompotvlag. Roompot is de tweede grootste aanbieder van vakantieparken in Europa. Meer dan 2.100 medewerkers staan dagelijks klaar om de gasten te laten genieten van een welverdiende vakantie. Zo worden er ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. In totaal heeft de groep meer dan 200 vakantielocaties in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Spanje in portfolio, van beach houses tot design villa's en van glamping tot luxe kamperen bij de boer.

Ruim 127000 gastnachten

Roompot zal in Gulpen naar verwachting ruim 127.000 gastnachten verzorgen op jaarbasis.

Het 205e park van Roompot

Qurios is het 205e park dat Roompot als grootste europese aanbieder op de markt zet.

22

banen

Het park in Gulpen biedt werkgelegenheid aan 22 mensen. Mensen die allemaal hun hart vol hebben van de omgeving.

Qurios Gulpen

a Roompot Destination

Meer dan alleen accommodaties.

Receptie

  • Wasserette
  • Minishop 120 m2
  • Personeelsruimte
  • Take away
  • Brasserie 200 m2, 100 zitplaatsen
  • Terras 150 m2, 70 zitplaatsen
  • Kinderspeelplaats
  • Fietsenberging
  • Animatieruimte
  • Werkplaats

Ga naar ons download Center