By Broersen


By Broersen is een familiebedrijf dat al meer dan 15 jaar aardbeien teelt en verkoopt en vanaf 2013 zijn daar de groene asperges bij gekomen en in 2017 de witte asperges. Het bedrijf gaat echter al veel langer terug en is al 3 generaties oud, op dit moment staan Sem & Kay aan het roer en zij hebben ook hun intentie uitgesproken het bedrijf voor te zetten. Sem focust zich op dit moment op de meest innovatieve en duurzame teelt en Kay organiseert de in- en verkoop.

"Sonata! Dat is het aardbeienras waar wij al jaren voor kiezen. Dit ras staat bekend om de zoete smaak, hoewel de aardbei wel iets kwetsbaarder is. Behandel ze dan ook als eieren!"

AARDBEIEN

In de Qookbox kan je de heerlijke aardbeien van by Broersen vinden en daar vertellen we je graag wat meer over. De aardbeien worden geteeld onder glas. In februari, wanneer het weer iets zonniger wordt, beginnen de aardbeienplanten te groeien. Na een paar weken komen de eerste bloemen erin, waarna de hommels aan het werk kunnen om de bloemen te bestuiven.

Ongeveer 6 weken na de bestuiving zijn de aarbeien rijp genoeg om geplukt te worden en kan het plukken beginnen! Door de aardbeienplanten in verschillende fases in de kas te zetten, zijn er vanaf het voorjaar tot het najaar altijd voldoende aardbeien. Doordat bij by Broersen de pluk en verkoop zo snel achter elkaar plaatsvind, kunnen de aardbeien extra rijp worden geplukt wat zorgt voor een heerlijke en zoete aardbei.

GROENE ASPERGES

Naast de heerlijke aardbeien vindt u in de Qookbox ook groene asperges. Wist u dat de groene asperges boven de grond groeien? Daardoor is het geschikt om deze te telen op de Noord-Hollandse kleigrond. Begin april steekt de eerste groene asperge zijn kop boven de grond. De aspergeproductie komt rond eind april op gang, waarna deze dagelijks tot de langste dag worden geoogst met onze speciale aspergepin.

Een voordeel van de groene asperge is dat deze niet hoeft worden geschild en daarnaast zeer eenvoudig en divers is te bereiden. Zo kunt u de asperge niet alleen koken, maar ook roerbakken, blancheren, rauw eten of in de oven doen. LET OP: altijd eerst het houterige kontje eraf snijden!

ZELFPLUKKEN

Heb je nog niet genoeg van deze heerlijke producten? Bij by Broersen kan je niet alleen producten kopen, maar je kan het ook zelf gaan plukken. Verschillende soorten fruit zoals, rode/ witte/ zwarte/ blauwe en kruisbessen, bramen en druiven. Ook kan je de aardbeienkas bezoeken en daar je eigen verse rode aardbeien plukken. En als je dan ook nog een mooie vaas met bloemen neer wil zetten, dan hebben ze ook verschillende soorten snijbloemen om zelf een boeket samen te stellen.

WANNEER?

Fruit in de tuin: juli & augustus (tijdens openingstijden)

Bloemen in de tuin: juni, juli, augustus & september (tijdens openingstijden)

Aardbeien in de kas: in de zomervakantie (regio Noord) ma t/m za van 11-17u.

DE BOERDERIJ AUTOMAAT

Haalt u wel eens een kroket of frikandel uit de muur? Dan is deze muur ook zeker een bezoekje waard. Hier haalt u alleen geen frikandel uit de muur maar allemaal verse seizoen producten zoals tulpen, kaas, melk, yoghurt, vla, karnemelk, appels, peren, soep en maaltijdpakketten. Naast de eigen producten verkopen ze in de winkel ook producten van andere lokale ondernemers.

Wil je nog meer weten over by Broersen, neem dan een kijkje op de website: www.bybroersen.nl

Dergmeerweg 30 1749 VA Warmenhuizen