Qurios = Duurzaam

De Green Key

Energiezuinigheid is voor ons één van de voorwaarden voor een duurzaam recreatiebedrijf. Maar uiteraard gaat duurzaamheid veel verder dan dat.

Met Qurios sluiten we aan bij hét keurmerk voor milieuvriendelijke bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche: de Green Key. Een aantal van onze parken is al gecertificeerd op het hoogste niveau (goud).

Daarom houden we ook bij Qurios Gulpen rekening met zaken als materiaalgebruik, uitfasering van aardgas, energieopwekking en beperking van energieverbruik.

De Green Key is een internationaal milieukeurmerk. Ze controleren aangesloten bedrijven op duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO), en of ze rekening houden met milieu en de natuur in de omgeving.

De Green Key staat garant voor de vrijwillige inzet van Qurios om meer aan het milieu te doen dan alleen wet- en regelgeving van ons verlangt. De Green Key is een middel overheden, gasten en zakenrelaties te laten zien dat we duurzaamheid belangrijk vinden.

Voor Qurios Gulpen betekent dit dat we zullen voldoen aan strenge normen op het gebied van duurzaamheid, milieu en MVO. Deze normen richten zich op interne- en externe communicatie, duurzaamheid in het management van de onderneming, gebruik van energie, gas en water, afvalmanagement, vervoer, food & beverage, groenonderhoud, duurzame maatregelen die op het bedrijf genomen worden, papierverbruik, soort drukwerk, duurzame inkoop, et cetera.

Het duurzaamheidskeurmerk Green Key is een van de vijf programma’s van FEE, de Foundation for Environmental Education. Deze wereldwijde organisatie heeft als doelstelling de waardering en kennis van natuur en milieu zo breed mogelijk te bevorderen. De Green Key is er voor de toeristische accommodaties.

Wereldwijd zijn er ruim 1600 bedrijven in 18 landen aangesloten bij het internationale keurmerk Green Key. De Green Key wordt in Nederland uitgevoerd door de Stichting Keurmerk Milieu,Veiligheid en Kwaliteit (KMVK).

Verhuur

Qurios Gulpen zal de toekomstige verhuur en exploitatie laten verzorgen door Qurios Holiday Retreats. Qurios Holiday Retreats heeft door de samenwerking met één van Europa’s grootste verhuurder van vakantiewoningen toegang tot een aantrekkelijk en onderscheidend verhuurconcept voor kleine en middelgrote vakantieparken op A-locaties.

Qurios Holiday Retreats zorgt voor groei van het merk en de website qurios.nl. Verder werken ze samen met bestaande verhuurorganisaties zoals Belvilla, bungalows.nl, bungalowtrips.nl, AanZee.com, Vrij uit, TUI Duitsland en booking.com.

Die samenwerking helpt bij het realiseren van een optimaal bezettings- en omzetniveau. Samen bereiken we grote aantallen potentiële gasten.