Amsterdam: ontdek het dan als je durft!

Amsterdam

Amsterdam Naast Haarlem ben je eigenlijk in een vloek en een zucht, met de trein of de auto, in hartje Amsterdam. Maar wat doe je dan? Amsterdam is groter dan je denkt.

We kunnen natuurlijk alle hotspots van nu opschrijven, maar tegen de tijd dat je dit leest zijn er al honderd nieuwe bijgekomen.

Daarom hebben we een paar ‘blijvertjes’ gevonden die niet in alle touristengidsen staan. Mocht je nu toch iets nieuws gevonden hebben en wil je dat met al onze Qurios gasten delen?

Stuur het dan naar ons op of gebruik de hashtag: #QuriosAmsterdam.

West

Oud-West en nu ook Nieuw-West zijn altijd al superleuk geweest.

DE HALLEN (en DENIM CITY) Proef het beste wat Amsterdam te bieden heeft in de Foodhallen. Geïnspireerd op de indoor foodmarkets van Kopenhagen, Madrid en Londen, vind je in deze sfeervolle hal een verzameling van de meest smaakvolle en uiteenlopende keukens. In Denim City komen kennis, innovatie en professionals uit de denimwereld samen.

DE WESTERGAS De Westergas is een voormalige gasfabriek in het Amsterdamse stadsdeel West. Begin 21e eeuw is het terrein helemaal gesaneerd en zijn de gebouwen gerestaureerd. Bij dit bruisende en creatieve complex in het Westerpark is er altijd iets doen.

Noord

Amsterdam Noord is steeds meer in trek bij de Amsterdammers zelf. Restaurants aan het IJ of op industrieterreinen springen als paddenstoelen uit de grond. Hieronder staan onze tips.

EYE FILMMUSEUM Het Eye Filmmuseum is gewijd aan cinematografie. Het gebouw staat tegenover het Centraal Station. Leuk voor een regenachtige dag!

A’DAM LOOKOUT Een observatiedek met een ongeëvenaard panoramisch uitzicht over Amsterdam. Op het dak van A’DAM Toren prijkt ‘Over The Edge’: Europa’s hoogste schommel. Daredevils en thrillseekers schommelen op 100 meter hoogte heen en weer over de rand van de toren met Amsterdam onder hun voeten. Geniet van het uitzicht over onze hoofdstad terwijl de adrenaline door je lijf giert.

Oost

Multicultureel en wat ons betreft helemaal de moeite waard: Amsterdam Oost! Naast de iconische molen de Gooyer en Brouwerij ‘t IJ zijn er nieuwe hotspots te vinden die je niet mag missen.

MOOIE BOULES Foodhal en jeu de boulesbaan in één. Neem je vrienden mee, daag je collega’s uit of trommel de hele familie op voor een tournooi. Mooie Boules is alles wat je nodig hebt voor een goede avond uit!

HET TROPEN MUSEUM Weer eens wat anders dan Artis (wat ook in Oost ligt). In het Tropenmuseum maak je reizen naar exotische oorden, zonder de stad Amsterdam te verlaten. Je vindt er de mooiste verhalen en voorwerpen, verzameld vanuit de hele wereld.

West

Amsterdam Zuid is van oudsher de chique kant van Amsterdam. Natuurlijk is het museumplein prachtig maar er is meer:

Het MOCO Museum Dit museum biedt een breed scala aan moderne, inspirerende en hedendaagse kunst waarbij het zich richt op kunstenaars die een eigen visie hanteren waar geen concurrentie bij in de buurt komt.

MOVE Move is nieuw naast het Olympisch Stadion in deze opkomende buurt in Amsterdam Zuid. Bij Move ontdek je de nieuwste elektrische en zelfrijdende auto’s. Je rijdt er e-bikes en e-scooters van de toekomst en speelt er games die je blik op mobiliteit verruimen.

Beleef een interactieve exposities, doe je mee aan workshops enn maak kennis met de nieuwste inzichten en technieken.