Koffiedrinken doe je samen

Coffee Lounge

Een bijzondere cottage binnen de vier thema’s is de Coffee Lounge. Deze lounge is volledig in koffiehuissferen ingericht en dat is niet voor niets. Amsterdam is de bakermat van de huidige Arabicakoffie. In de 18e eeuw is de koffiecultuur, via de Hortus Botanicus Amsterdam, naar andere delen van de wereld verspreid.

De koffiecultuur is nog steeds sterk aanwezig in Amsterdam: Nederlanders drinken per hoofd van de bevolking jaarlijks de meeste koffie ter wereld. De Coffee Lounge voelt aan als een gezellig koffiehuis met losse zitjes.

De Coffee Lounge beschikt over verschillende koffiemachines waarmee je echte, goede koffie kunt zetten. Hij is geschikt voor grote groepen en daardoor de ideale plek om gezellig samen te zijn met je familie of vrienden. Bijzonder zijn ook de de handgemaakte koffietafels. Meubelmaker Sam Berghuis maakte ze van afvalhout in de kleuren van bekende koffiesoorten.

Veel spannende en verschillende tinten blauw op de wanden en in de meubels. Afgewerkt met okergele stiksels, zoals van een spijkerbroek. Deze cottage ademt denim. Talentvolle studenten van de Jeans School in Amsterdam ontwierpen voor deze cottage leuke items die een link hebben met alle thema’s van Qurios Zandvoort.

Echte eyecatcher in de cottage is een robuuste eettafel met industriële uitstraling. Een stoere werkbank die zo lijkt weggehaald uit een naaiatelier. Met stoelen die op de donkere denim zitting een stiksel hebben in okergeel, precies zoals je het kent van beroemde jeans.