Aan de rand van Zandvoort begint een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Amsterdamse Waterleidingduinen.

De Amsterdamse Waterleidingduinen heeft de grootste populatie damherten van Nederland. Als je een goede wandeling maakt is de kans groot dat je een hertenbok of hinde tegenkomt. De duinen zijn misschien wel op z’n mooist in de herfst: niet alleen zijn de kleuren prachtig, maar het is ook hét seizoen om herten te spotten.

Zo kun je in de vroege ochtend of aan het eind van een mooie herfstdag het burlen van de bokken door de duinen horen echoën. Ga er voorzichtig op af; als je geluk hebt zie je twee herten de geweien kruisen.

In de lente kun je vervolgens weer een hinde met jongen tegenkomen. Kortom: neem je kijker en fototoestel mee en trek de duinen in. Zorg natuurlijk wel dat je de herten nooit stoort en goede afstand bewaart.

Herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Herten spotten in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Aan de rand van Zandvoort begint een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: de Amsterdamse Waterleidingduinen. De Amsterdamse Waterleidingduinen heeft de grootste populatie damherten van Nederland. Als je een goede wandeling maakt is de kans groot dat je een hertenbok of hinde tegenkomt. De duinen zijn misschien wel op z’n mooist in de herfst: niet alleen zijn de kleuren prachtig, maar het is ook hét seizoen om herten te spotten. Zo kun je in de vroege ochtend of aan het eind van een mooie herfstdag het burlen van de bokken door de duinen horen echoën. Ga er voorzichtig op af; als je geluk hebt zie je twee herten de geweien kruisen. In de lente kun je vervolgens weer een hinde met jongen tegenkomen. Kortom: neem je kijker en fototoestel mee en trek de duinen in. Zorg natuurlijk wel dat je de herten nooit stoort en goede afstand bewaart.