Mijn liefde voor Zandvoort

Na jaren in Barcelona en Amsterdam te hebben gewoond, woon ik sinds een paar jaar in Zandvoort. Een keuze die ik voor de liefde heb gemaakt en eigenlijk best moeilijk vond. Maar ik ben Zandvoort zo leuk gaan vinden dat ik er nu zelfs een blog over ben begonnen: ‘Liefs uit Zandvoort, mijn liefde voor Zandvoort’.

Op mijn blog vind je alle leuke strandtenten, winkels, koffietentjes, feestjes, events, en de verhalen erachter. Daarbij focus ik vooral op duurzame initiatieven en een gezonde beachlifestyle. Waar doe je yoga op het strand? Bij welke strandtenten kun je het lekkerste (vegan) eten? Bij welke winkels koop je de mooiste gerecyclede en lokale producten?

Zandvoort verveelt mij nooit. Ik word heel blij van de vele strandtenten - van hip en culinair tot relaxed en sportief -, de natuurgebieden waar je prachtige wandelingen kunt maken, de leuke surfscholen waar je kunt leren suppen, surfen of kiten, de kleine winkels in het dorp, de bijzondere events en de mooie zonsondergangen.

Graag deel ik een paar van mijn leukste tips, in de hoop dat je Zandvoort net zo leuk gaat vinden als ik!

Liefs uit Zandoort,

X Kristel Veerman

Blue Zone Espresso

Mijn koffie haal ik altijd bij Blue Zone Espresso in het centrum van Zandvoort. De eigenaren komen uit Nieuw-Zeeland en dat schijnt een echt koffieland te zijn. Van hun eigen roast maken ze de lekkerste Flat Whites, Short en Long Blacks of Iced Coffees.

Als je wilt met heerlijke ‘New Zealand style’ breakfast of homemade cakejes erbij.

Nalu Surf & Skate Shop

Voordat je naar het strand gaat moet je echt even langs Nalu. Hier kun je alles krijgen voor een duurzame beach- en surflifestyle. Van natuurlijke zonnebrand – goed voor jezelf en de zee – tot strandlakens, slippers, surfboards en beachkleding.

Heel veel mooie en duurzame merken zoals Wahine, Sisstr, Olukai, Ressies Redesign en Marley.

The Spot Sup & Surf

Weer of geen weer, je kunt altijd het water op. Zijn er golven? Dan kun je leren golfsurfen. Vlakke zee? Ga dan lekker suppen.

Ook leuk: huur een board vlak voor zonsondergang, voor een romantische Sunset Sup.

Yoga aan zee

In Zandvoort zitten een paar mooie yogastudio’s, waaronder een ‘hot yoga studio’. Hier kun je losse lessen boeken. Tijdens het strandseizoen kun je bij veel strandtenten een yogales volgen. Zenzo Yoga geeft dan bijvoorbeeld elke woensdag- en vrijdagochtend strandyoga bij strandtent Tent 6.

Bodhi Beach

Op het Zuidstrand van Zandvoort zitten een paar hele relaxte strandtenten waar je alleen lopend of met de fiets kunt komen.

Je laat de drukte van Zandvoort achter je en waant je in een andere wereld. Bodhi Beach is mijn favoriet. Een perfecte ‘hidden gem’ voor een heerlijke stranddag. Relaxte vibe en heerlijk eten.

(Open van maart tot oktober).