Bruisend & Stomend De kraan die alles kan

Koud, warm, kokend, bruisend en gefilterd water. Het komt bij Qurios Zandvoort gewoon uit dezelfde kraan: een kraan van Quooker. Daar zijn we trots op, want wist je dat de Quooker een puur Nederlandse uitvinding is? Sjaak Smit van Quooker was bij ons op bezoek en vertelde enthousiast het verhaal.

Vier uur Cup-a-Soup

Vier uur Cup-a-Soup: iedereen weet eigenlijk meteen waar we het dan over hebben. Een kopje hete soep in een handomdraai. Henri Peteri werkte in de jaren 70 bij Unilever en vroeg zich af: “Wat heb ik aan die soep als ik eerst nog 10 minuten moet wachten op kokend water?”

“Als natuurkundige was hij nieuwsgierig van aard. Hij besloot zijn baan op te zeggen en uitvinder te worden van een kraan waar kokend water uit komt .

Niemand had er eigenlijk om gevraagd, maar toch wilde hij het voor elkaar krijgen. Peteri ontwikkelde de eerste kranen in zijn eigen kelder en werd daarmee de oprichter van Quooker.”

“Een gemiddeld huishouden verspilt duizenden liters water per jaar door het wachten op warm water, want er zit gemiddeld wel 10 meter tussen de ketel en de kraan. Het kokendwaterreservoir van Quooker werkt meer dan de helft zuiniger dan de gemiddelde keukenboiler.”

Nederlandse uitvinding, werelds product!

“Vandaag de dag is de onderzoeksafdeling continue bezig met de doorontwikkeling van de kraan. Zo heeft Quooker onlangs de Cube geïntroduceerd. Naast kokend water kun je nu ook gekoeld en bruisend water tappen uit dezelfde kraan. Nu is het dus echt de kraan die alles kan.”

De variant met de Cube vind je bij Qurios Zandvoort in onze meest luxe Statement Cottages.

Duurzamheid is hot

Quooker wordt door heel veel mensen gezien als een luxeproduct. Toch is het energieverbruik van een Quooker ook in deze tijd waarin we aan de generatie na ons moeten denken een verantwoorde keuze.

“Een gemiddeld huishouden verspilt duizenden liters water per jaar door het wachten op warm water, want er zit gemiddeld wel 10 meter tussen de ketel en de kraan. Het kokendwaterreservoir van Quooker, dat ook warm water kan leveren, werkt meer dan de helft zuiniger dan de gemiddelde keukenboiler.”

Hoe veilig is de Quooker?

“De Quooker is heel veilig. Ja, er zit kokend water van 110 graden in het reservoir. Maar de dubbelwandige uitloop, het dubbel-druk-draai-mechanisme en de druppelvormige straal maken het tot de veiligste manier om kokend water te bereiden.

Ik daag mensen die nog niet weten hoe de kraan werkt altijd uit om er ‘per ongeluk’ kokend water uit te krijgen. Dat is echt heel moeilijk. Aan de veiligheid besteden we veel aandacht.

Het is fantastisch dat de gasten die hier bij Qurios zijn ook onze kraan kunnen ervaren. Quooker voelt zich thuis bij Qurios. Zoals het er hier allemaal uit ziet: puur natuur.”