Stijlvol & Praktisch

"Een goed vakantiehuis voelt als een tijdelijk thuis"

Als je rondkijkt in een cottage bij Qurios, dan zie je in het interieur steevast de hand van Arno van den Berg van RH Interieurs. Arno verzorgt al sinds jaar en dag het interieurontwerp voor Qurios.

“De uitdaging is om mensen te verrassen als ze een ruimte binnenkomen. Natuurlijk is er een concept dat de basis vormt voor een inrichting. Dat concept ontwikkelen we door goed om ons heen te kijken.

De belangrijkste elementen uit de omgeving nemen we dan mee. Zo bepalen we de sfeer en die vertalen we door naar de juiste meubelstukken en accessoires.”

"We maken veel meubels zelf, of we werken met bestaande collecties die we aanpassen voor Qurios. Daardoor staan de cottages vol met unieke meubels.”

Stijlvol en praktisch

Stijlvol en praktisch “We worden al vroeg bij het project betrokken, eigenlijk al in de ontwerpfase van de cottages. Die ontwerpfase is geweldig. Niets is onmogelijk, want bij de eerste ideeën willen we onszelf niet beperken. Vervolgens testen we alle ideeën: het moet wel goed werken in de praktijk.

De materiaalkeuze is van groot belang. Niet alleen de kwaliteit is belangrijk, maar het moet ook veilig zijn voor de gasten. Voor veelvuldig gebruik in een cottage kies je voor andere materialen dan thuis. Daarom maken we ook veel meubels zelf, of we werken met bestaande collecties die we aanpassen voor Qurios. Daardoor staan de cottages vol met unieke meubels.”

Duurzame samenwerking

Bij de inrichting van de cottages is Arno het meest trots op de bijzondere samenwerkingen. Zo werkte hij bijvoorbeeld met duurzame meubelmaker Sam Berghuis die tafels maakt van afvalhout. Voor de inrichting van de Denim Cottage werkte hij samen met de mensen van Denim City.

“Die samenwerking met Denim City was echt leuk. Hun studenten hebben prachtige accessoires van denim gemaakt. Zij leggen echt hun hele ziel en zaligheid erin om iets te maken dat opvalt.

Hout van je Stad & Return to Sender

Voor de Clear Nature Cottage werkten we samen met de houtbewerkers en meubelmakers van Hout van je Stad. De passie die zij hebben voor hun ambacht inspireert me. We hebben de plannen voor de inrichting echt samen uitgewerkt. Van hun restafval hebben we bijvoorbeeld een mozaïek gemaakt voor de achterwand van de bedden. Dat past ook bij het duurzame karakter dat we bij het ontwerpen nastreven: van afval samen iets moois maken.

Voor de accessoires in de cottages werkten we bijvoorbeeld samen met Return to Sender. Zij werken niet alleen duurzaam, maar tonen ook een grote maatschappelijke betrokkenheid. Die producten zijn niet alleen mooi van buiten, maar hebben ook een positief verhaal.”

De ideale vakantiewoning

“Mijn ideale woning is er een met een bepaalde eenvoud. Dat maakt denk ik dat gasten zich snel op hun gemak voelen. Bij Qurios Zandvoort werken we bijvoorbeeld met echte planten. Thuis is groen de normaalste zaak van de wereld, maar in een vakantiepark is dat uniek. Dat zorgt ervoor dat het voelt als een tijdelijk thuis.”

Arno van RH Interieurs en Jouelle van Return to Sender in een cottage bij Qurios Zandvoort