Op zoek naar de perfecte match

Hoe verkoop je een vakantiehuis?

Vakantiemakelaar Frank de Groot

“Veel mensen weten nog niet dat je een huisje kunt kopen op een vakantiepark. Zij zien alleen die vlag van Qurios maar weten niet dat er op het park veel particulier bezit is.”

“Iedereen heeft een andere reden om een vakantiehuis te kopen. De één koopt een huisje om zelf lekker te kunnen genieten, de ander wil graag beleggen. Maar het belangrijkst is dat mensen er een goed gevoel bij hebben.

Om dat goede gevoel te krijgen staat de locatie met stip op nummer 1 bij het maken van een keuze. Qurios heeft uitsluitend echte A-locaties maar er zijn meer factoren belangrijk. Zo moet het rendement op de aankoop natuurlijk ook gunstig zijn.

“Mijn ideale woning is een woning met slaapkamers beneden zodat je een plek hebt waar je je even kunt terugtrekken. Boven heb je dan de woonkamer waar je kun samenzijn. En er is natuurlijk een fantastische keuken waar je samen kunt koken en heerlijk kunt eten.”

"Mijn ideale vakantiewoning heeft natuurlijk een fantastische keuken waar je samen kunt koken en heerlijk kunt eten.”

Perfecte Match

Als kleine jongen droomde Frank zeker niet van een carrière als makelaar. Hij koos voor de hotelschool omdat hij het vooral heel leuk vindt om mensen blij te maken. “Vooral in de horeca leer je goed met mensen omgaan. Ik heb ook nog in een hotel gewerkt, tot een oude buurman me vroeg hem te ondersteunen bij de verkoop van een recreatieproject. Toen voelde ik voor het eerst die ‘positive vibes’.

Misschien ben ik wel minder een makelaar en meer een conceptontwikkelaar. Ik krijg dat goede gevoel vooral bij het creëeren van de perfecte match tussen vraag en aanbod. We zijn natuurlijk heel trots als mensen terugkomen om iets nieuws aan te kopen. Dan hebben we niet alleen het vertrouwen gewonnen maar is ook die perfecte match blijkbaar ook geslaagd.”

Duurzame vakantiewoningen

“Je merkt dat duurzaamheid ook een thema is bij de aankoop van een nieuwe vakantiewoning. Ook in de conceptontwikkeling zijn er al veel stappen gemaakt als het gaat om het autarkische en het zelfvoorzienende karakter.

Ik merk dat projectontwikkelaars ook steeds duurzamer willen ontwikkelen. Zelfs als dat soms ten koste van de marge gaat. Ook deze markt groeit aan twee kanten: we hebben duurzame investeerders en tegelijkertijd groeit de vraag naar een duurzame vakantiewoning.”