Simple things: een goede vakantie zit ‘m in kleine dingen die je nooit meer vergeet.

Debby Riekwel is de goedlachse General Manager van Qurios Zandvoort én Qurios Bloemendaal aan Zee. Vanaf het moment dat ze 11 jaar geleden de recreatiewereld inrolde wilde ze niets anders meer.

“Een van mijn beste vakantieherinneringen is aan een vakantie in Mexico. We verbleven daar in een hotel en ik vergeet nooit meer dat ik daar zo enorm in de watten werd gelegd door de medewerkers.

Het zat hem in kleine dingen. Ik was bijvoorbeeld de oplader van mijn telefoon vergeten en daar had ik wel wat stress van. Een van de jongens die daar werkte haalde toen thuis zijn eigen oplader voor mij, die mocht ik de hele vakantie lenen. Ik werkte toen nog maar net in de recreatie en ik dacht: zo hoort het te zijn.

Dat is voor mij wel altijd een motivatie geweest om mijn eigen gasten ook dat gevoel te geven. Dat je als gast altijd positief verrast wordt door hoe we hier werken.

Het leerde mij dat iets wat heel klein is voor mijzelf heel belangrijk kan zijn voor een ander. Die gedachte probeer ik in mijn werk altijd tastbaar te maken.” We voeren ons gesprek in de brasserie van Qurios Zandvoort. Om ons heen zitten gasten gezellig aan de koffie. “Ik rijd al jaren hier langs het park, zelfs al toen het nog een camping was. Ik zag dat er een prachtig nieuw park gebouwd werd en ik zei al jaren tegen vrienden en familie: daar wil ik nog weleens werken. En hier zitten we!”

“Ik hoop dat mijn gasten hun verblijf over tien jaar nog herinneren”

Geen dag is hetzelfde

“Het leuke aan mijn werk vind ik de afwisseling. Geen dag is hetzelfde. De mensen zijn geweldig om mee te werken, de gasten komen hier voor hun plezier en zijn op vakantie en dus blij en vrolijk. Dat schept een heerlijke omgeving om te werken.

Van alle thema’s die hier in het park in Zandvoort zijn verwerkt spreekt ‘Clear Nature’ me het meest aan. Niet alleen omdat ik ervan houd om buiten in de natuur te zijn, maar ook om de manier waarop het thema is uitgewerkt. Ik vind het mooi dat er materialen zijn hergebruikt hier in de brasserie. Alle planten die er hier zijn geven veel sfeer en rust. Dat past mooi in de omgeving.”

“Mijn favoriete plek op het resort is toch wel bij de Porsche die hier voor de deur van de brasserie staat. Ik zie daar veel gezinnen even een foto maken en kinderen en volwassenen met de armen wijd op de nummer 1 van het podium staan. Daar geniet ik wel van, ja.

Ik had mijn beste vakantie-ervaring toen in dat hotel in Mexico. Ik hoop dat mijn gasten over 10 jaar nog vertellen hoe fijn het was dat we hier in Zandvoort zo goed voor ze zorgden en nét dat stapje harder voor ze liepen. Dan is mijn werk gelukt.”